1
Приготвя се сос като се запържат леко 1/3 от лука в малко зехтин (олио), нарязаните на филийки чушки и гъби
2
След като се запържат малко, добавете пасираните домати, нарязания на дребно чесън, оцета, захарта и подправки на вкус (чубрица, босилек или риган), черен пипер и сол и го оставете да поври около 40 минути или докато се сгъсти
3
Разбъркайте в друг съд галетата (сухара), нарязан на дребно останалия лук, разбитите белтъци, доматеното пюре(лютеница), малко зехтин (олио), сол и черен пипер на вкус
4
Добавете половината от готовия вече сос, както и бялото вино
5
Накрая добавете свареното, обезкостено и нарязано на парчета пиле и разбъркайте
6
Намажете със зехтин (олио) една кръгла тавичка и изсипете в нея сместа с месото
7
Разстелете отгоре сиренето, след това и останалия сос, а най-отгоре черен пипер, риган, чубрица - по желание
8
Изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15-20 минути, докато се стопи добре сиренето и пицата леко почервенее
9
Сервирайте я топла и нарязана на триъгълни парчета.